Výborný krém, ktorý je neskutočne lahodný a vynikajúci. Zaberie vám len pár minút prípravy, nie je presladený a u nás má väčšiu popularitu ako zložité zákusky či pečené dezerty.
Potrebujeme:
250 g mascarpone
50 g bielej čokolády
250 ml smotany na šľahanie
70 g práškového cukru
400 g jahôd alebo iného drobného ovocia (môže byť aj mrazené)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Mascarpone zmiešame s 50 g cukru, roztopenou čokoládou a pridáme aj ušľahanú šľahačku.
Polovicu ovocia roztlačíme vidličkou so zvyškom cukru. Ak používame mrazené ovocie, rozmixujeme ho s cukrom.
Druhú polovicu jahôd nakrájame. Na dno pohárov navrstvíme popučené ovocie s cukrom, pár kusov nakrájaného alebo celého ovocia, krém a takto vrstvíme až po vrch. Ozdobíme ovocím.
Podávame vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)