Výborný, rýchly a jednoduchý koláčik, presne taký, aký by vám pripravila babička popri zvládaní mnohých povinností. Stačí len zmiešať, preliať polevou a o všetko ostatné sa postará rúra. Dobrú chuť!
Potrebujeme:
2 vajcia
1 šálku kr. cukru
1 šálku oleja
1 šálku mlieka
1 šálku pšeničnej krupice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 šálku mletých orechov (môžete vyskúšať aj kokosovú múčku)
3 lyžice kakaa
1 bal. prášku do pečiva
1 bal. vanilkového cukru
3 väčšie jablká
Na vrch:
1,5 šálky mlieka
½ šálky kr. cukru
200 g tmavej čokolády
100 g margarínu alebo masla
Postup:
Vajcia ušľaháme s cukrom a vanilkou. Primiešame mlieko, olej a nastrúhané jablká. Nakoniec pridáme aj sypkú zmes – krupicu, kakao, orechy a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame tak, aby vznikla jednotná zmes. Plech na pečenie vymastíme a navrstvíme naň cesto – pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút.
Na prvú polevu zmiešame mlieko s cukrom, 50 g margarínom a 100 g čokolády. Preložíme na plameň a keď sa zmes celkom rozpustí, nalejeme na upečené cesto a necháme vsiaknuť.
Zvyšnú čokoládu zmiešame so zvyšným margarínom a navrstvíme na vychladnutý koláč. Vložíme do chladničky a po niekoľkých hodinách môžeme podávať.