Jemný smotanový krém robí tento koláčik skutočne výnimočným. Ak chcete prekvapiť vašich drahých niečim špeciálnym, neváhajte!
Potrebujeme:
Na cesto:
- 4 vajcia
- 200 g kr. cukru
- 100 ml oleja
- 300 g hl. múky
- 100 g nahrubo nastrúhaných orechov
- 50 g kakaového prášku
- štipka soli
- 150 ml mlieka
- 1 bal. prášku do pečiva
Na kakaový krém:
- 300 g horkej čokolády
- 300 ml smotany na šľahanie
Na biely krém:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 100 g bielej čokolády
- 200 g mascarpone
- 2 čajové lyžičky instantnej kávy (možno vynechať)
Na koniec:
- 100 g mliečnej čokolády
- 100 ml smotany na šľahanie
Postup:
Vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme mlieko a olej, dobre premiešame. Pridáme múku, kakao, orechy, prášok do pečiva a soľ. Cesto dobre vymiešame a navrstvíme na plech vystlaným papierom na pečenie (20 cm x 25 cm). Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút. Po upečení necháme cesto úplne vychladnúť.
Pripravíme si čokoládový krémom: na plameni zahrejeme smotanu a potom do nej nalámeme čokoládu – keď sa rozpustí, zložíme z plameňa, necháme úplne vychaldnúť a dáme na 2 hodiny do chladničky. Následne ušľaháme ako klasickú šľahačku (pred šľahaním odporúčam dať na 15-20 minút do mrazničky).
Biely krém: urobíme to isté ako s tmavým krémom, bielu čokoládu rozpustiť v smotane a nechať v chladničke vychladnúť. Vyšľaháme a zmiešame aj s mascarpone. Pridáme aj instantnú kávu a dobre premeišame.
Na studené cesto navrstvíme tmavý krém, biely krém a nakoniec polevu z rozpustenej čokolády a smotany (môžeme naliať cez povrch koláča, aby stiekla aj po bokoch). Dáme stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.