Sendviče a obložené chlebíčky sú výborné v situáciách, keď poruke nie je ani sporák ani kuchár. Môžu sa vziať na výlety a pikniky, ale ich skutočná hodnota spočíva v tom, že sa dajú pripraviť doslova za minútku.
Máme pre vás skvelý recept na domáce sendvičové maslo, ktoré je jednoduché na prípravu a veľmi, veľmi chutné. Pár minút a máte zásobu na celý rok.
Potrebujeme:
200 g masla
80 g kôpru
80 g petržlenovej vňate
150 g farebnej papriky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžičky dijonskej horčice
Soľ, zelená cibuľka a sušený cesnak podľa chuti
Postup:
Maslo dáme niekam na teplejšie miesto, aby zmäklo. Papriku očistíme a nakrájame na drobné kocky. Petržlen, cibuľu a kôpor nakrájame nadrobno a pridáme k zmäknutému maslu. Pridáme aj papriku a nakoniec aj horčicu, sušený cesnak soľ a korenie podľa chuti. Maslo uchovávame v sklenej uzatvárateľnej nádobe v chladničke. Maslo je výborné nielen na chlebíčky, ale aj na grilovačku, pečenie mäsa, rýb a napríklad aj do domácej omelety.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)