Výborný obed, alebo aj príloha k letnému obedu. Všetci boli príjemne prekvapení, že obyčajná zelenina zo záhradky môže chutiť takto výborne, odporúčam každému.
Potrebujeme:
4 ks (veľké) zemiaky nové
2 ks cuketa
4 ks (veľké) paradajky
3 strúčiky cesnak podľa chuti
soľ podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
korenie čierne čerstvo mleté
4 vetvičky tymián (lístky)
250 ml smotana kyslá pochúťková
2 pl olej slnečnicový
Postup:
Cuketu nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm. Zemiaky pokrájame na plátky hrubé asi 2 mm a paradajky na plátky hrubé asi 5 mm.
Cesnak pokrájame na plátky (2 strúčiky). Zo 4 vetvičiek tymiánu stiahneme lístočky. Plátky paradajok, rovnako i cuketu a zemiaky osolíme a okoreníme. Plochú podlhovastú jenskú misu vymažeme asi 1 lyžičkou oleja a jednoducho začneme vrstviť zemiaky cuketu aj paradajky tak, aby boli pekne naukladané vedľa seba. Všetko ešte posypeme lístkami tymiánu. Zvyšný olej a pretlačený cesnak zmiešame s kyslou smotanou a natrieme navrch.
Pečieme v trúbe vyhriatej na 200 stupňov na funkcii ventilátor, kým nie sú zemiaky pekne do červena a do chrumkava a zmäkla aj ostatná zelenina – cca 30 minút. Podávame priamo v mise. Ak chcete, pred dopečením môžete posypať syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty