Tento recept je zo starej kuchárky, ktorá pochádza z 18. storočia. Je to vzácny recept a tak budem rada, keď sa uchová čo najdlhšie. Aj ja som chvíľu neveriacky pozerala na tie prísady – hlavne na majonézu (tú kedysi mali len domácu, my si môžeme jednoducho otvoriť pohár z obchodu :-)). Práve vďaka tejto nezvyčajnej prísade – majonéze je taká fantastická. Ale odporúčam skúsiť, naozaj je úžasná! :-)
Potrebujeme:
150 g cukru krupica
0,25 l mlieka
Štipku citrónovej kôry
1 bal. prášku do pečiva
150 g majonézy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 polohrubej múky
Postup:
Majonézu (musí ísť o čistú majonézu bez akýchkoľvek prísad) dáme do misky, zamiešame do nej cukor a nastrúhanú citrónovú kôru, potom striedavo pridávame polohrubú múku a vlažné mlieko. Posledná časť múky zmiešame s kypriacim práškom. Cesto na túto bábovku má byť husté asi ako na lievance. Cesto môžeme ako klasicky rozdeliť na dve časti a do jednej vmiešať kakao, alebo nechať bábovku len jednofarebnú.
Vo vymastenej a strúhankou vysypanej forme pečieme bábovku zvoľna asi hodinu.
Necháme vychladnúť a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)