Ananás z cukety, bez zavárania: Minulý rok sme skúsili len 1 pohár a tento rok z cukety už nič iné nerobím!

Na prípravu tejto dobrôtky sa hodí mladá cuketa, ktorá je šťavnatá nemá ešte tuhé vlákna. Kompót môžete vyrábať aj z tekvice, my máme najradšej žltú cuketu, ale môžete robiť aj zo zelenej. Naozaj to chutí ako ananás.
[mashshare]

Na prípravu tejto dobrôtky sa hodí mladá cuketa, ktorá je šťavnatá nemá ešte tuhé vlákna. Kompót môžete vyrábať aj z tekvice, my máme najradšej žltú cuketu, ale môžete robiť aj zo zelenej. Naozaj to chutí ako ananás.

Potrebujeme:

1 kg mladej cukety

100 g kr. cukru

Vanilínový cukor podľa chuti

350 ml ananásového džúsu

Štipku kyseliny citrónovej (2/3 lyžičky)

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Cuketa umýjeme, ošúpeme a nakrájame na pásiky s hrúbkou 1,5-2 cm. Zvnútra vyberieme semienka. Vyrobíme si sirup. Hrniec dáme na plameň, nalejeme doň džús, pridáme kyselinu citrónovú, cukor a vanilku. Do kvapaliny vložíme krúžky cukety, varíme 15 minút za stáleho miešania. Kolieska cukety navrstvíme do pohára na zaváranie a zalejeme horúcim sirupom, zavrieme otočíme a zabalíme do deky. Necháme vychladnúť a potom skladujeme na chladnom mieste.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes