Mäkký chlieb s čerstvou cuketovou pomazánkou je sám o sebe fantastickou pochúťkou. Táto zmes je výborná aj pod mäsko, alebo do polievok či k cestovinám. U nás je to rozhodne najlepší spôsob, ako uchovať domácu úrodu cukety a paradajok.
Potrebujeme:
- 3 kg cukety / tekvice
- 500 g mrkvy
- 500 g papriky
- 5 strúčikov cesnaku
- 1,5 kg paradajok
- 2,5 lyžičky pálivej červenej papriky
- 100 g cukru
- 2 lyžice soľ
- 200 ml oleja
Postup:
Paradajky zomelieme v mlynčeku na mäso (môžeme ošúpať, ale nie je to nutné). Rovnako zomelieme aj cuketu, papriku, cesnak a mrkvu nastrúhame, alebo tiež zomelieme. Pridáme aj všetky ostatné prísady a preložíme na plameň.
Varte zeleninovú zmes pri strednej intenzite asi 40 minút a občas premiešame. Potom pridajte pálivú červenú papriku a varíme ešte ďalších 10 minút. Navrstvite horúcu zmes do sterilizovaných nádob a potom zatvoríme. Otočte poháre hore dnom, zakryte dekou a nechajte vychladnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
zdroj: befottkompotsavanyusag