Výborný nápad na pohostenie, alebo ak jednoducho potrebujete spracovať staršie pečivo. Toto u nás ide na dračku, keď k nám príde na návštevu sestra s rodinou, vždy je zhánka po mojich „bagetových vojačikoch“ :-). Je to naozaj veľká dobrota, skúste a uvidíte sami.
Potrebujeme:
1 dlhšiu bagetu
100 g strúhaného tvrdého syra (môžete 50 g obyčajného a 50 g údenéhos yra)
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
50 ml oleja
Soľ a korenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g šampiňónov nakrájaných na plátky
2 lyžice kyslej smtoany
1 strúčik cesnaku nakrájaného nadrobno
100 g šunky nakrájanej nadrobno
Postup:
Bagetu si nakrájame na cca 5 cm dlhé kúsky a pomocou lyžičky vyberieme mäkké vnútro.
Na oleji opražíme cibuľku a huby. Keď sa začne vyparovať šťava a huby sú mäkké, pridáme šunku, cesnak a smotanu. Dobre premiešame.
Kúsky bagety vložíme do zapekacej misy tak, aby stáli a naplníme zmesou z panvice a nakoniec zasypeme syrom.
Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a necháme zapiecť len asi 10-15 minút, aby bageta bola chrumkavá a syr sa pekne roztiekol.