Už sme sa mali možnosť presvedčiť na vlastné oči a predovšetkým chute, že s obľúbeného ovocia – jabĺčka sa toho dá vykúzliť skutočne veľa. Od šťavnatých nepečených dezertov, až po skvelé koláče či jablkové zákusky. Dnes vám ukážeme skvelý tip, ako vykúzliť z jedného jabĺčka vynikajúci dezert rýchlo a jednoducho. Pripravte si krémové plnené jablko!
Potrebujeme:
230 g smotanového syra
¼ šálky kryštálového cukru
1 vajce
1 lyžičku vanilkového extraktu
1 lyžičku mletej škorice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 jablko
1 šálka smotany na šľahanie
¾ šálky javorového sirupu
½ šálky pekanových orechov (príp. iných orechov)
Rozdrvené grahamové sušienky (príp. maslové sušienky)
Postup:
Smotanový syr vyšľaháme s cukrom, pridáme vajce, škoricu, vanilkový extrakt a premiešame. Jablko umyjeme a vnútro vydlabeme. Do 2/3 vnútra jablka navrstvíme smotanový krém, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 176 stupňov 25-30 minút.
Medzitým dáme do hrnca smotanu so sirupom, premiešame a preložíme na plameň. Privedieme do varu a necháme variť, kým zmes nezhustne. Pridáme pekanové orechy, premiešame a zložíme z plameňa.
Upečené jablko vyberieme z rúry, posypeme drvenými sušienkami a prelejeme smotanovo-orechovým sirupom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: youtube