Výborné korenie do každého jedla, Ja dávam aj do zemiakov, do omáčok, k mäsku. Stačí jedna lyžička a všetko skvele ochutí.
Potrebujeme:
3 kg cibule
400 g ošúpaného cesnaku
1 bal. petržlenovej vňate
600 g soli
4 ks bobkový list
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
V mixéri rozmixujeme 3 kg cibule a 400 g cesnaku. Mixujeme po častiach, pretože všetko sa naraz do nádobky nezmestí. Pridáme aj 4 bobkové listy a zväzok petržlenovej vňate. Všetko vložíme do utierky a vytlačíme prebytočnú šťavu. Do tejto pasty pridáme aj 600 g soli a navrstvíme do čistých pohárov. Vďaka soli pasta vydrží. Skladujeme v chladničke a pridávame 1 lyžičku do každého jedla.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)