Dnes som si na ne spomenula, keď som varila zemiaky k obedu. Pár kúskov som odložila bokom, pretože som na večeru mala v pláne tieto knedličky. Sú naozaj skvelé . Rýchle, bez vajec a múky – babička im hovorila žobrácke knedle, ja im hovorím zázračné knedle. Sú naozaj výborné a lacné. Ak máte v chladničke uvarené zemiaky, skutočne sú hotové za 10 minút. Skôr, ako zmrazený polotovar.
Potrebujeme:
Uvarené zemiaky
Škrob – zemiakový (ja si kupujem v Poľsku tam majú vo väčších baleniach)
soľ len do vody – nie do cesta
Postup:
Dáme variť vodu a solíme ju, najemno si nastrúhame uvarené zemiaky, posypeme škrobom, vidličkou zamiešame a vytvoríme sypkú zmes ktorú spracujeme ručne do kompaktnej hmoty – jednotného cesta. Keď je potrebné dosypeme škrob. Cesto by malo byť dobre tvárne.
Z cesta tvoríme guľaté knedle – menšie ako tenisový loptičku a hneď dáme do vriacej osolenej vody.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Varíme 2 – 3 minúty, netreba dlhší čas, vypneme, necháme pár minút pod pokrievkou odpočinúť. Vyberieme z vody a hneď podávame.
Poznámka – Na kilo zemiakov sa dáva zvyčajne asi 250g škrobu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)