Nekysnuté viazané koláčiky: Mäkučké a vláčne aj na druhý deň – chutia ešte lepšie, ako klasické kysnuté koláče!

Výborný recept na rýchle koláčiky bez čakania. Podobná príprava, ako pri klasických kysnutých koláčoch, ale príprava je neporovnateľne rýchlejšia.
[mashshare]

Výborný recept na rýchle koláčiky bez čakania. Podobná príprava, ako pri klasických kysnutých koláčoch, ale príprava je neporovnateľne rýchlejšia.

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

250 g hery

2 veľké vajcia

1 kocka droždia

1 lyžica cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 prášok do pečiva

1 rovná lyžička soli

cca 100 ml mlieka

1 vajce na potieranie

Postup:

Z vlažného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások.

Vymiešame heru s vajcami, pridáme ostatné ingrediencie a urobíme cesto  (mlieka potrebujeme približne 100 ml ale možno bude treba viac, alebo trochu menej, podľa konzistencie svetla) a ihneď robíme koláče (nenecháme kysnúť!).

Cesto si po častiach rozvaľkáme na plát, nakrájame štvorčeky a plníme náplňou podľa chuti – lekvár,tvaroh,orechy. Uviažeme (hore pevne spojíme cesto – aby nám vznikol tvar šatky), potrieme rozšľahaným vajíčkom (prípadne môžeme ešte posypať drobenkou z cukru a masla).

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 ° C dozlatista. Ešte horúce koláče dobre pocukrujeme.

Asi sa pýtate, prečo je v ceste okrem droždia aj prášok do pečiva, mám odskúšané, že vďaka nemu pečivo vydrží krásne vláčne dlhšiu dobu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Majka C.

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes