Perfektný dezert napríklad aj na oslavu Dňa matiek. Je to fantastická pochúťka, pripravená bez varenia a pečenia.
Potrebujeme:
20 dkg domácich sušienok
10 dkg masla
10 dkg jahôd
Na bielu vrstvu:
25 dkg mascarpone
1 dl smotany na šľahanie
3 polievkové lyžice práškového cukru
1 lyžička strúhanej citrónovej kôry
Na červenú vrstvu:
25 dkg mascarpone
15 dkg jahôd
3 polievkové lyžice práškového cukru
15 g želatíny
Na dekoráciu:
Šľahačku
Jahody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Mleté sušienky zmiešame s roztopeným maslom a hmotu, ktorá nám vznikne natlačíme na dno tortovej formy, ktorú sme si vyložili fóliou. Umyté jahody sa narežú na plátky a uložia na vrstvu sušienok.
Biely krém: vyšľaháme si mascarpone s práškovým cukrom a citrónovou kôrou. Zo smotany si ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame do mascarpone. Navrstvíme na sušienkový základ s jahodami, uhladíme a dáme do chladničky.
Jahodový krém: Mascarpone vyšľaháme s práškovým cukrom. Jahody rozmixujeme a vmiešame do krému, nakoniec do zmesi vmiešame aj želatínu, ktorú si pripravíme podľa návodu (necháme napučať v studenej vode a zahrievaním potom rozpustíme). Navrstvíme na biely krém, uhladíme a opäť vložíme do chladničky minimálne na 3 hodiny.
Potom ozdobíme šľahačkou a jahodami.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)