Pre mňa úplne najjednoduchšie cesto na domáce pirohy. My ich poznáme ako „žobrácke“ pirohy a sú skutočne veľmi, veľmi jednoduché. Ne cesto nepotrebujete nič iné ako múku a kyslé mlieko (a štipku soli samozrejme). Ja robím od oka, väčšinou tak z 500 g múky. Pokojne však môžete na začiatok vyskúšať aj len polovičnú dávku.
Potrebujeme:
cca 500 g polohrubej múky
cca 500 ml kyslého mlieka
Štipku soli
Postup:
Všetko len zmiešame. Množstvo ingrediencií som dala od oka, lebo sami budete vidieť, akú konzistenciu má cesto. Ale pol kila múky na pol litra mlieka by malo byť akurát.
Cesto si na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme jednotlivé pirohy. Plníme bryndzou, alebo kapustou s údeným mäskom. Varíme vo vriacej osolenej vode, stačí pár minút, keď pirohy vyplávajú. Podávame s opečenou slaninkou, je to veľká mňamka.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.