Fantastický dezert bez varenia a pečenia. Pripravíte ho úplne nastudeno!
Potrebujeme:
Vanilkový krém:
3 balenia pudingového prášku bez varenia (Creme Olé)
900 ml mlieka
250 g masla
50 g práškového cukru (prípadne podľa chuti)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na základ:
500 g gaštanového pyré
150 g práškového cukru
150 g masla
20 ml rumu
Ďalej:
250 g mletých sušienok
Dlhé piškóty
200 ml mlieka
Kvapku rumu
1 lyžička cukru
100 ml čiernej kávy
Na vrch:
500 g smotany na šľahanie + stužovač
Postup:
Pripravíme krém: z mlieka a pudingových práškov ušľaháme puding. Potom pridáme maslo, ktoré sme si našľahali s cukrom – vymiešame jednotný krém.
Na základ jednoducho zmiešame všetky prísady dohromady a navrstvíme na spodok formy, ktorú sme si vysypali drvenými sušienkami.
Na gaštanový základ navrstvíme ½ vanilkového krému a uložíme naň piškóty, ktoré máčame v kávovo mliečnej zmesi s kvapkou rumu. Na piškóty navrstvíme zvyšok krému. Nakoniec už príde už len vrstva šľahačky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)