Výborný koláčik, do ktorého nejde mlieko a dokonca, ani len jediné vajíčko. Koláčik je výborný, mäkučký a bol aj krásne nadýchaný. Môžete robiť z malín, jahôd, alebo akéhokoľvek iného ovocia – najlepšie z drobného a kyselkavého.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček trstinového cukru
1 bal. pudingu Zlatý klas
2 lyžičky jedlej sódy
1 hrnček redšieho lekváru (broskyňový, slivkový..)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 hrnček vody
1/2 hrnčeka oleja
500 g malín
Postup:
Rúru si nastavíme na 190 stupňov.
V miske zmiešame suché ingrediencie – vrátane pudingového prášku. Pridáme olej a lekvár, ktorý si zriedime s vodou, aby nebol príliš hustý. Všetko dôkladne premiešame tak, aby nám vzniklo jednotné cesto.
Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom, prípadne vymastený a vysypaný kokosom. Na cesto uložíme maliny a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov asi 20 – 25 minút – každá rúra pečie inak, tak radšej sledujte. Koláčik je veľmi chutný, jemný a lahodný.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Majka C.