Výborný tip, ak chcete na obed pre zmenu niečo iné, ako mäsité pokrmy. Je to výborné a jednoduché!
Potrebujeme:
2 Hermelíny
2 vajcia
100 g šampiónov
1 menšia cibuľa
pažítka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 väčší uvarený zemiak
soľ
Vegeta
Sladká paprika
strúhanka, hrubá múka
Na cestíčko:
Vajcia
Mlieko
Hladká múka
Soľ
Olej na vyprážanie
Poznámka: keď budete chcieť predsa len aj s mäskom, namiesto šampiňónov môžete pridať nastrúhanú šunku, alebo jemnú salámu.
Postup:
Hermelín nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme najemno nastrúhaný zemiak. K zmesi pridáme nakrájanú cibuľku, huby a pažítku.
Pridáme vajcia, soľ, vegetu, papriku a premiešame.
Pridáme trochu strúhanky a múky, aby sme zo zmesi mohli formovať jednotlivé bochníčky – nie však príliš hrubé.
Urobíme klasícke cestíčko z vajíčka, mlieka a hladkej múky- Pridáme soľ a v cestíčku obaľujeme bochníčky a hneď a smažíme v rozpálenom oleji.
Dáme na obrúsok odsať prebytočný tuk.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Marika J.