Medové cesto, fantastický krém a čokoláda. Tento dezert je spomedzi všetkých krémešov môj najobľúbenejší. Ak sa vám nechce cesto piecť, použite medové pláty z obchodu.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
150 g práškového cukru
60 g mäkkého masla
1 lyžičku jedlej sódy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
4 lyžice kyslej smotany
2 lyžice medu
Krém:
250 g práškového cukru
200 g masla
600 ml mlieka
5 lyžíc krupice
Ďalej:
5 lyžíc lekváru alebo iného džemu
100 g čokoládovej polevy
Postup:
Na slabom plameni uvaríme z mlieka a krupice hustú pudingovitú hmotu.
Necháme vychladnúť a počas tejto doby pripravíme cesto – všetky prísady vymiešame do jednotnej hmoty a rozdelíme ju na 4 časti – z každej vyvaľkáme 1 plát cesta.
Pláty pečieme na obrátenom plechu, ktorý sme si vymastili a posypali múkou. Pečieme každý plát zvlášť, kým nevidíme, že je cesto pekne hnedasté.
Práškový cukor ušľaháme s cukrom a potom po lyžičkách vmiešame do krupicovej hmoty.
Teraz ideme vrstviť – vezmeme prvý plát cesta, navrstvíme naň ½ krému, prikryjeme druhým plátom cesta, potrieme džemom, prikryjeme ďalším plátom cesta a zvyškom krému. Nakoniec posledný plát cesta a čokoládová poleva. Krémeš je dobré enchať cez noc odležať v chlade.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)