Voláme ich aj medvedie langoše. Bežne langoše nerobím, ale keď sa objaví medvedí cesnak, hneď nám rozvoniavajú v dome. Sú fantastické, vláčne a také chutné, že na ne budete spomínať celý rok!
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
1 lyžička soli
Štipka cukru
20 g čerstvého droždia
cca 350 ml vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice oleja
2 hrste medvedieho cesnaku
olej na vyprážanie
Postup:
Múku v mise zmiešame so soľou, spravíme priehlbinu, vlejeme trochu vlažnej vody s trochou cukru a rozdrobíme droždie. Necháme v teple stáť aspoň pol hodiny, potom pridáme olej a vymiesime cesto, vodu pridávame podľa potreby.
Nakoniec pridáme umyté a posekané listy medvedieho cesnaku. Prikryjeme utierkou, necháme hodinu kysnúť – alebo kým cesto nezdvojnásobí svoj objem. Potom pomúčenými rukami na pomúčenej doske formujeme „bochníky“, priemer cca 5 cm.
Obrúskom prikryjeme, necháme 15-20 minút ešte kysnúť. Potom v rukách vyťahujeme z bochníkov „placky“ – hrúbka necelý 1 cm, v strede tenšie a smažíme na oleji z oboch strán.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Ľubka