Úžasný chlebík z cmaru – netreba ho zdĺhavo miesiť a ani čakať na vykysnutie. Je výborný, odporúčam každému!
Potrebujeme:
4 šálky hladkej múky
4 lyžice kr. cukru
1 lyžičku jedlej sódy
1 lyžicu prášku do pečiva
½ lyžičky soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ šálku margarínu
1 šálku cmaru
1 vajce, ¼ šálky masla
¼ šálky cmaru
Postup:
Rúru nastavíme na 190 stupňov. Plech vymažeme olejom, alebo vystelieme papierom na pečenie.
V miske zmiešame múku, cukor, jedlú sódu, prášok do pečiva, soľ a margarín. Do sypkých surovín pridáme aj cmar (1 šálku) a vajce, premiešame vareškou. Teraz preložíme cesto na zľahka pomúčenú pracovnú dosku a zľahka zmiešame a vypracujeme do tvaru bochníka. Preložíme na pomúčenú dosku.
V malej miske zmiešame maslo so zvyšným cmarom a túto zmes natrieme na vrch bochníka. Teraz vezmeme ostrý nožík a urobíme na vrchu tvar písmena X.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 45-50 minút. Skontrolujeme po 30 minútach. Opäť potrieme zmesou cmaru a masla a dopečieme.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)