Výborný recept pre každého, kto má rád sekanú, ale nie vždy sa mu podarí pripraviť ju tak, aby bola skutočne šťavnatá a chutná. Vyskúšajte ju s zemiakovo-syrovou krustou, mäsko je vďaka nej fantasticky chutné a šťavnaté.
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa
3 ks šalotky
4 plátky slaninky
2 lyžice horčice
Kečup podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
Soľ, čierne mleté korenie
Sladkú papriku
1 paradajku
8 plátkov syra
4 lyžice dozlatista opečenej cibuľky
Na vrch:
7 stredne veľkých zemiakov
Soľ, čierne mleté kroenie
1 vajce
Postup:
Šalotku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Rovnako nakrájame aj slaninku. Mleté mäsko zmiešame so šalotkou, slaninkou, horčicou, vajíčkami, koreninami a ľubovoľnými bylinkami. Dobre premiešame a rozdelíme na 2 polovice.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Paradajky nakrájame na plátky a syr na štvorčeky. Z oboch častí mäsa vyformujeme pláty mäsa s hrúbkou 1 cm. Oba pláty pokryjeme syrom, paradajkami a nakoniec pridáme aj opraženú cibuľku.
Zrolujeme a prípadné trhliny zakryjeme. Oba takto pripravené bochníky preložíme na pekáč.
Zemiaky nastrúhame nahrubo, zmiešame s vajíčkom, soľou, korením. Touto krustou pokryjeme mäsko a jemne zatlačíme do mäska. Vložíme do rúry a pečieme asi 60 minút, kým sa kôrka pekne nezapečie.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)
zdroj: kochbar
Autor: janka