Moja babka Zdenka mala lievance vždy také chutné, že na chodili všetci naši kamaráti z dedinky. U nás na dedine bola vychýraná pre svoje dezerty a keď sa robila svadba alebo oslava, vždy ľudia chodili za ňou. Hoci mala množstvo skvelých receptov, tieto lievance sú moje najmilovanejšie, ochutnajte sami, či sa tá chuť dá porovnať s tými americkými.
Tri zásady:
Bez droždia a kysnutia
Tvaroh do cesta
Bielky vychladené zvlášť a žĺtky izbovej teploty zvlášť
Potrebujeme:
250 g mäkkého tvarohu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia – bielky a žĺtky zvlášť
200 ml mlieka
150 g polohrubej múky – preosiatej
1 bal. vanilkového cukru (stačí aj 1 lyžička)
Štipku soli
Olej na vyprážanie
Postup:
V miske vymiešame žĺtky izbovej teploty a vanilkový cukor, vmiešame tvaroh, mlieko, preosiatu múku a soľ. Z vychladených bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
Lievance smažíme na tuku a zdobíme trochou marmelády, kyslou smotanou a ovocím.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)