Či už robíte domáce, alebo mrazené hranolky, skúste toto: Existuje jednoduchá finta, vďaka ktorej budú chutné a chrumkavé ako nikdy.
Máme korene v Belgicku a hoci som o tomto triku predtým nevedela (na Slovensku žijem odmalička), odkedy ho poznám od mojej sestry, robím ich len takto. Či už robíte domáce, alebo mrazené hranolky, budú fantasticky chutní a chrumkavé, ak použijete jeden malý trik.
Ako na to?
Finta je v tom, že hranolky nesmažíte len na oleji. Dôležité je použiť zmes oleja a bravčovej masti v pomere 1:1. Tiež je dôležité vyprážať na dvakrát – nie naraz, ako ste zvyknutí. Najprv dajte hranolky do horúceho tuku na 2 minúty, vyberte a nechajte na 1 minútu vonku. Potom opäť dajte do oleja a smažte až dochrumkava. Ak neveríte, že to môže mať vplyv na výsledok, urobte si tak jednu porciu a porovnajte s hranolkami smaženými normálne. A ešte jedna vec, v Belgicku sú hranolky doslova preslávené pre svoju úžasnú chuť – žiaden lacný fastfood. Za všetko môže táto malá úprava so skutočne ohromným výsledkom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Miška T.