Dnes sme ju mali na obed tiež, je výborná a určite si na nej pochutnáte aj vy. Ide v podstate o obyčajný vývar, ale s tým rozdielom, že na namiesto rezancov či pečeňových halušiek ho pripravíte so syrovými knedličkami – je to dobrota, nebudete ľutovať!
Potrebujeme:
Vývar:
- 2,5 l kuracieho alebo zeleninového vývaru (ak nemáte, použite vodu a bujón),
- 1 mrkvu,
- 5 zemiakov,
- 6 lyžíc oleja,
- 1 zelenú papriku,
- 1 cibuľu,
- soľ,
- mleté čierne korenie.
Do knedličiek:
- 100 g syra – polotvrdého,
- 100 g hrubej múky,
- 70 g masla,
- 1 vajce,
- bylinky podľa chuti,
- soľ.
Postup:
Strúhaný syr zamiešame so zmäknutým maslom, múkou, vajíčkom a soľou. Všetko dôkladne vymiešame a zmes vložíme do chladničky na 30 minút.
Očistíme, dobre umyjeme a nakrájame zemiaky. Vývar nalejeme do hrnca a keď sa začne variť, pridáme nakrájané zemiaky.
Očistíme cibuľu, nakrájajte na malé kúsky a rovnako očistíme a nakrájame aj mrkvu. V hrnci si na troche oleja opražíme aj cibuľu a mrkvu. Kúsky nakrájanej zelenej papriky nakoniec tiež pridáme do tejto zmesi. Celú zmes pridáme do vývaru a varíme spolu ešte 15 minút. Zo syrovej hmoty formujte malé guľôčky a dáme ich do polievky, necháme variť ešte 10 až 15 minút. V prípade potreby môžeme ešte okoreniť.