Poznáte viedenskú knedľu? Výborná príloha, alebo skvelá večera, stačí vám jednoduchá omáčka – u nás sa tieto knedle jedia aj len tak.
Potrebujeme:
6 starších rožkov alebo žemlí nakrájaných nadrobno
250 ml mlieka
2 vajcia
olej na pokvapkanie
140 g hrubej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Petržlenku
Postup:
Nakrájané žemle zalejeme mliekom s vajíčkami, pokvapkáme olejom a necháme chvíľku stáť – zatiaľ si môžeme dať variť vodu. Potom do zmesi pridáme múku, petržlenku a rukami navlhčenými v studenej vode urobíme asi 10 guličiek – knedličiek.
Varíme vo vriacej osolenej vode 8 minút. Z tejto dávky je asi 10 knedlí. Ďalšou možnosťou je knedle upraviť na pare.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)