Perfektné cesto na langoše z chladničky. Keď budete mať chuť na čerstvú porciu, stačí len vybrať a zužitkovať toľko, koľko potrebujete. Navyše, tieto langoše chutia neskutočne – vďaka pridanému kefíru.
Potrebujeme:
1 kg hladkej múky
3 vajcia
1 lyžicu soli
50 g čerstvého droždia
1 lyžičku cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 tégliky kefíru (175g)
Olej na vyprážanie
Postup:
Cukor rozmiešajte s vlažným mliekom, pridajte droždie a nechajte stáť, kým nevyjde kvások. Múku zmiešajte so soľou. Do stredu urobte jamku, pridajte vajcia, kefír a kvások. Vymiešame jednotné cesto, ktoré preložíme do vrecka vymasteného olejom a na jednu noc uložíme do chladničky. Môžeme použiť viacero vreciek.
Pred podávaním vyberieme a na 20 minút necháme stáť pri izbovej teplote. Vyprážame na oleji ako klasické langoše.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Andrea B.