Výborný dezertík, na ktorom si pochutná celý rodina a navyše, môžete si ho dopriať bez výčitiek. Neobsahuje totiž žiaden pridaný cukor!
Potrebujeme:
3 vajcia – rozdelené na bielky a žĺtky
3 lyžice cukru
3 lyžice hladkej múky
1 lyžičku prášku do pečiva
Krém:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 zrelé banány
280 ml bieleho jogurtu
200 ml smotany na šľahanie
1 bal. želatínového stužovača (za studena)
80 g práškového cukru
Poleva:
50 g horkej čokolády
Postup:
Bielky ušľaháme na sneh. Žĺtky s cukrom ušľaháme do peny, postupne primiešame aj sypké prísady a vymiešame jednotnú hmotu. Nakoniec opatrne vmiešame sneh do žĺtkovej zmesi tak, aby si zachovala nadýchanú konzistenciu. Pripravíme podlhovastú formu, ktorú si vymastíme maslom. Do formy navrstvíme cesto a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 25 minút pri teplote 180 stupňov.
Na krém si ušľaháme smotanu na tuhú šľahačku a v druhej miske zmiešame jogurt s cukrom. Do jogurtovej zmesi vmiešame aj rozmixované banány. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu.
Šľahačku opatrne vmiešame do banánovo-jogurtovej zmesi a nakoniec vmiešame aj stužovač. Krém navrstvíme do vychladnutej formy srnčí chrbát (je dobré, vystlať si ju fóliou, aby sa dal dezert dobre vyklopiť) a na krém uložíme vychladnutý korpus, môže mierne prečnievať z formy (do výšky). Vložíme do chladničky stuhnúť a nakoniec len vyklopíme z formy a pokvapkáme roztopenou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty