Výborný tip na prípravu rybích filé trochu inak. Vyskúšajte ich tentokrát v nadýchanom pivnom cestíčku!
Potrebujeme:
800 g filé (treska, pangasius alebo iné biela ryba)
soľ
olej
Na cestíčko:
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
80-100 g hladkej múky
6-8 lyžíc svetlého piva
½-1 lyžičku prášku do pečiva
Štipku cukru
1 lyžičku soli
Postup:
Vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. Bielky ušľaháme do tuha. Ostatné suroviny na cestíčko zmiešame a nakoniec primiešame sneh z bielkov. Cestíčko bude vďaka tomu krásne nadýchané a vzdušné. Necháme asi 10 minút postáť.
Potom filé jednoducho obalíme v cestíčku a vyprážame na dostatočne rozpálenom oleji. Neľakajte sa, ak bude cestíčko pri pražení roztekať, smažené kúsky cestíčka môžete po vyprážaní povyberať a zjesť ako chrumky, sú výborné.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)