Toto je pre všetkých, ktorí sa boja surového bielka v medovníkovej poleve alebo majú na túto potravinu alergiu. Ja používam už roky, keďže inak zdobiť nemôžem, kvôli synovej alergii. Poleva je výborná, odporúčam.
Potrebujeme:
100 g práškového cukru
1 lyžicu horúcej vody
2 lyžice citrónovej šťavy (precedenej)
Postup:
Cukor preosejeme, pridáme horúcu vodu a citrónovú šťavu. Miešame pomocou metličky, kým poleva nie je hladká, lesklá a nezhustne. Ak sa vám aj po dlhšom miešaní zdá riedka, pridajte ešte trochu cukru.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak chcete bielu nechajte tak, ako je. Ak napríklad červenú, použite namiesto citróna 100% šťavu z červenej repy alebo červených ríbezlí.
Druhý recept – extra lesklá poleva bez bielka
Potrebujeme:
200 g práškového cukru (pridávame podľa konzistencie polevy)
1 lyžičku oleja
Citrónovú šťavu (scedenú)
Postup:
Do cukru pridáme lyžičku oleja a pridávame po lyžičkách citrónovú šťavu tak, aby nám vznikla konzistencia polevy. Vymiešame dohladka, dáme do cukrárenského vrecka a zdobíme ako s klasickou bielkovou.