Vynikajúci obed z bravčového mäsa, smotany, syra a chutnej náplne s lákavou vôňou. Náplň do tejto dobroty si samozrejme môžete zvoliť podľa vlastnej chuti. My však odporúčame voňavú hubovú verziu.
Potrebujeme:
700 g bravčového karé
350 g húb
2 cibule
2 vajcia
150 g strúhaného syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 ½ šálku smotany
Soľ a korenie podľa chuti
Rastlinný olej
Postup:
Najskôr si pripravíme náplň. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku dozlatista. Potom pridáme nakrájané huby a spolu smažíme cca 10 minút.
Obsah panvice premiestnime do misky. K zmesi pridáme nakrájané vajcia uvarené natvrdo. Nakoniec pridáme syr a dochutíme soľou a korením. Náplň je teraz pripravená.
Bravčové mäso nakrájame na plátky a rozklepeme tak, aby sme získali dostatočne veľkú plochu na zavinutie náplne. Mäso ochutíme soľou a korením. Do každého kúska mäsa navrstvíme 2 lyžice náplne. Mäso zrolujeme a upevníme dreveným špáradlom alebo niťou.
Rolky preložíme na rozpálenú panvicu a opražíme zo všetkých strán.
Potom rolky premiestnime do zapekacej misy, podlejeme 1 ½ šálkou vody a na vrch navrstvíme smotanu. Nakoniec ešte môžeme posypať soľou a čiernym korením. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút. Podávame teplé s prílohou podľa vášho výberu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk