Výborné jedlo, ktoré si z času na čas radi doprajeme. Úplne najlepšie chutí so zemiakovou kašou.
Potrebujeme:
1 kg bravčového stehna nakrájaného na plátky
450 – 500 g zemiakov nastrúhaných
1 strúčik cesnaku
1 ks cibule
3 lyžice hladkej múky + múku na obaľovanie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 väčšie vajíčko
Soľ, čierne mleté korenie, majoránku
Strúhaný syr
Príloha: zemiakové kaša
Postup:
Mäso si naklepeme, osolíme a okoreníme. Zemiaky zmiešame s múkou, vajíčkom, nadrobno nakrájanou cibuľkou a pretlačeným cesnakom. Vznikne nám cestíčko ako na placky.
Mäso si najskôr obalíme v múke a potom v cestíčku. Vyprážame na rozpálenom oleji a potom môžeme nechať odkvapkať na papierovej servítke.
Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: facebook