Výborné pečivko na sviatočný stôl. Tieto voňavé kolieska sú také fantastické, že u nás doma ich máme ešte radšej ako linecké – škorica a čokoláda je jednoducho top kombinácia!
Potrebujeme (na 40 kusov):
300 g hladkej múky
200 g masla
½ bal. kypriaceho prášku
100 g práškového cukru
1 lyžičku vanilkového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g mliečnej čokolády – chladnej
1-2 lyžičku mletej škorice
1 vajce
Na vrch:
Čokoládu na varenie a olej
Postup:
Najskôr si nastrúhame čokoládu, nastrúhané maslo zmiešame s múkou a vypracujeme drobivú zmes. Do suchých prísad pridáme vajce a rýchlo vypracujeme jednotné hladké cesto. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky. Ja som si zarobila ráno a večer som piekla.
Na pomúčenej pracovnej doske rovaľkáme a vykrajujeme väčšie kruhy, uprostred ktorých urobíme jeden menší kruh. Preložíme na plech vystlaný papierom na pačenie a pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút. Po upečení je pečivko veľmi mäké, ale ako chladne, mierne spevnie.
Vychladnuté kolieska máčame do polovice v čokoláde a môžete ľubovolne dozdobiť. Necháme stuhnúť na kuchynskej mriežke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Ľuba V.