Jednoduchý, chutný a pripravený za pár minút. Navyše, nemusíte sa obávať žiadnych škodlivých látok a pridanej chémie. Domáci tavený syr sa vynikajúco hodí do vašich obľúbených syrových omáčok, ale len tak, ako chutný nátierka k čerstvému pečivu.
Potrebujeme:
400 g hrudkovitého tvarohu
50 g masla
1 vajce
1 lyžičku jedlej sódy
Soľ a korenie podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Voliteľné – sušená bazalka
Postup:
Tvaroh (ideálne domáci) prepasírujeme cez jemné sito s lyžicou. K tvarohu pridáme vajce, maslo, sódu, soľ a korenie.
Hrniec s touto zmesou preložíme na mierny plameň a vymiešame dohladka. Do zmesi vmiešame aj sušenú bazalku (prípadne iné korenie podľa chuti), ak chceme, aby mal syr žltkastú farbu, pridáme trochu kurkumy.
Zmes za stáleho miešania ponecháme na plameni, kým sa hmota nerozpustí a objavia sa prvé bublinky. Ak zmes necháme na plameni príliš dlho, tekutina sa začne oddeľovať. Ak sa nám hmota zdá príliš tekutá, môžeme pridať smotanu.
Zložíme z plameňa, necháme vychladnúť – vďaka čomu hmota stuhne – a môžeme podávať. Vynikajúco chutí so zelenými bylinkami a čerstvým pečivom. Uchovávame v chladničke
Prajme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: liveinternet