Používam už roky na lepenie vianočného pečiva, ale aj tort a zákuskov. Krém dlho vydrží, cukrový sirup ho doslova zakonzervuje. Môžete doň pridať aj kvapku rumu či likéru (mimochodom aj alkohol je konzervant) :-). Hotový krém zvyknem rozdeliť na tri časti – jeden nechám čistý, do druhého pridám orechy a do tretieho kakao. Ako ho doladíte, je len na vás!
Potrebujeme:
100 ml vody
120 g masla
120 g Hery (prípadne použite len maslo)
150 g cukru krupica
Postup:
Cukor a vodu zmiešame a preložíme na plameň, rozvaríme tekutinu tak, aby nám vznikol cukrový rozvar. Pozor aby cukor nezačal nám karamelizovať – vtedy by cukrová zmes rýchlo stvrdla. Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zmäknuté maslo a heru naľaháme (alebo len maslo samotné)
a postupne všľaháme aj cukrový rozvar. Používame na lepenie suchého pečiva, na plnenie veterníkov, zákuskov aj do tort. Krém dlho vydrží.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)