Najpopulárnejší dezert týchto dní. Krémové kocky bez jediného zrnka múky. Nie sú ani drahé, ani náročné a predsa chutia miliónovo.
Potrebujeme:
6 vajec
6 lyžíc kr. cukru
1 bal. čokoládového pudingu bez varenia
Štipku soli
Na krém:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g smotany na šľahanie
200 ml mlieka
1 bal. vanilkového pudingu bez varenia
Na vrch:
100 g horkej čokolády
50 ml smotany na šľahanie
50 g masla
2 lyžičky likéru
Postup:
Bielky ušľaháme so štipkou soli a asi v polovici šľahania pridáme aj cukor. Keď je sneh tuhý, primiešame žĺtky a pudingový prášok – prášok je potrebné vmiešať do zmesi pri nízkych otáčkach.
Keď je zmes jednotná, navrstvíme ju rovnomerne na plech vystlaný papierom na pečenie (20×20 cm) a pečieme vo vyhriatej rúre asi 20-25 minút. Necháme vychladnúť.
Na krém si zmiešame smotanu s mliekom a pudingovým práškom. Šľaháme, kým hmota nezhustne. Krém navrstvíme na vychladnuté cesto.
Na polevu si rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu spolu s ostatnými prísadami. Keď zmes vychladne, prelejeme ju cez vrch zákusku.
Dáme do chladničky a podávame dobre vychladené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: blikkruzs