Obed nielen pre poriadnych chlapov, ale aj pre všetkých, ktorí obľubujú sýte a chutné jedlo, ktoré pripravíte pohodlne a rýchlo na jednom plechu. Je to delikatesa, vyskúšajte!
Potrebujeme:
12 plátkov bravčových rezňov
12 plátkov toastového syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 g čerstvých húb
3 väčšie cibule
200 g slaniny
Pór nakrájaný na kolieska
700 ml smotany na šľahanie (prípadne smotany na varenie, ale šľahačka je chutnejšia)
250 g kyslej smotany
Soľ
korenie
červená paprika
kari korenie
Horčica
paradajkový pretlak
biele víno (zmiešané v rovnakom pomere – asi 3 lyžice z každej prísady)
Postup:
Rezne umyjeme, osušíme servítkou, nasolíme, nakoreníme a uložíme na plech vymastený olejom s vyššími okrajmi.
Na mäso uložíme plátky syra.
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na panvici.
Pridáme slaninku a neskôr aj huby nakrájané na kúsky.
Osolíme, okoreníme a keď sa začne z húb odparovať kvapalina, navrstvíme na syrovú vrstvu.
Na túto vrstvu rozložíme pór nakrájaný na kolieska.
Oba druhy smotany premiešame a ochutíme soľou a koreninami.
V inej miske rozmiešame horčicu s pretlakom a bieleho vína – prísady som dávala od oka, ale asi 3 lyžice z každej prísady.
Túto zmes vmiešame do smotany a navrstvíme na zmes na plechu.
Vložíme do chladničky marinovať na 12-24 hodín.
Potom vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 90 minút – prvých 30 minút môžeme piecť pod alobalom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kochbar