Moje obľúbené jedlo – obrátené rezne v horčicovej omáčke. Obedík ako lusk!
Potrebujeme:
1 kg bravčových rezňov
Strúhanka
4 vajcia na obaľovanie
Soľ, čierne korenie
Olej na vyprážanie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Omáčka:
1 lyžicu masla
1 lyžičku vegety
Soľ, čierne korenie podľa chuti
2 lyžice plnotučnej horčice
1 lyžicu kečupu
1 šálku vody
Postup:
Mäso si naklepeme, osolíme a okoreníme. Do pevného plastového vrecka nasypeme strúhanku a vložíme jeden plátok mäsa. Vrecko zavrieme a jednoducho opäť vyklepeme tĺčikom na mäso (docielime tak, že strúhanka bude perfeknte držať na mäsku). Hovoríme tomu vklepávať strúhanku do rezňov.
Keď máme obalené všetko mäso, na panvici si zahrejeme olej a rezne, jeden po druhom obalíme v rozšľahanom vajíčku a hneď ukladáme na rozpálenú panvicu. Sprudka opražíme z oboch strán dozlatista a hneď ukladáme na pekáč vymastený olejom. Nevadí, ak je mäsko ešte nie celkom hotové, v rúre sa perfektne dopečie.
V kastróliku roztopíme maslo, ochutíme vegetou, soľou, korením a pridáme aj horčicu s kečupom. Keď zmes začne vrieť, pridáme vodu, rozmiešame a necháme prevariť. Omáčku nalejeme na rezne, prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry a prvých 5 minút pečieme na najvyššom stupni (220-350 stupňov) a potom znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme ešte asi 25 minút. Potom alobal zložíme a asi 5-7 minút necháme zapiecť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Janka D.