Ak chcete niekomu urobiť radosť vlastnoručne pripraveným dezertom, odporúčame vám túto fantastickú tortu. Na prípravu je úplne jednoduchá a chutí tak dobre, že ju určite pripravíte opäť!
Potrebujeme:
Cesto:
100 g masla zmäknutého
100 g kr. cukru
1 bal. vanilkového cukru
4 žĺtky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g hl. múky
2 lyžičky prášku do pečiva
Na vrch cesta:
4 bielky
150 g cukru
100 g mandľovách lupienkov
Náplň:
Čerešne scedené zo šťavy
500 ml mlieka
3 lyžice práškového cukru – prípadne podľa chuti
1 a 1/2 bal. vanilkového cukru
400 ml smotany na šľahanie
100 g tvarohu
2 bal. vanilkového pudingu bez varenia
Postup:
Cesto:
Maslo ušľaháme s cukrom do nadýchanej hmoty. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. 2 bielky dáme do samostatnej misky a dva do samostatnej. Do zmesi masla a a cukru postupne všľaháme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rušným šľaahčom vymiešame jednotné cesto.
Formu na pečenie (26 cm) vymastíme maslom a navrstvíme do nej ½ cesta. . 2 bielky ušľaháme so 75 g cukru na sneh. Navrstvíme ho na cesto a posypeme mandľami – to bude vrchná časť torty. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 160 stupňov 30-35 stupňov. Necháme vychladnúť vo forme prikrytej papierom na pečenie.
Rovnako upečieme aj druhý plát cesta, avšak sneh neposypeme mandľami.
Krém:
Tvaroh rozmiešame s 1 lyžicou práškového cukru a 1/2 bal. vanilkového cukru. Primiešame aj 100 ml ušľahanej šľahačky.
Z 500 ml mlieka, 1. bal.vanilkového cukru a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding. Zmiešame s tvarohovo-šľahačkovou hmotou.
Zvyšnú šľahačku ušľaháme s 2 lyžicami práškového cukru.
Ideme vrstviť. Na prvý plát vychaldnutéhoc esta so snehom uložíme čerešne a navrstvíme pudingový krém. Na ten navrstvíme šľahačku a nakoniec druhý plát cesta so snehom posypaným mandľami.
Dáme vychladiť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto rezepwiese