Nemáte doma chlebík? Žiaden problém, tieto žemle pripravíte za neuveriteľných 15 minút. A prečo názov chytrý kvások? Asi preto, že sú z neho dokonale nadýchané žemle bez čakania a chutia božsky!
Potrebujeme:
1 kocku droždia
1 lyžicu medu
600 ml vody
1 lyžicu soli
1 kg hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Kvasnice rozmiešame s medom tak, aby sa celkom rozpustili v mede. Pridáme vodu, soľ a za stáleho miešania ručným šľahačom postupne aj múku.
Vypracujeme jednotné cesto, ktoré hneď rozdelíme na menšie bochníčky a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vložíme do studenej (vypnutej) rúry, zapneme na 200 stupňov a pečieme 25-30 minút.
Môžete posypať ľubovoľnými koreninami alebo semienkami.