Kakao, maslo a vanilka jednoducho idú k sebe. O tom, že tieto hute sa perfektne dopĺňajú sa môžete presvedčiť aj v tomto fantastickom dezerte.
Potrebujeme:
4 kávové šálky hladkej múky – pol kila
1 vajce
¾ šálky plnotučného mlieka
2 lyžice kyslej smotany (18%)
5 lyžíc kr. cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
25 g čerstvého droždia
1 lyžicu zmäknutého masla
1 bal. prášku do pečiva
Náplň:
50 g zmäknutého masla
7 lyžíc kryštálového cukru
4 lyžice kakaa
1 bal. vanilkového cukru
1 žĺtok na potretie
Postup:
Rúru nastavíme na 200 stupňov.
Vlažné mlieko zmiešame s cukrom, droždím a necháme vyjsť kvások.
Kvások zmiešame s ostatnými prísadami na cesto a vypracujeme jednotné, pružné cesto s ktorým sa dobre pracuje. Ak je cesto píliš suché, pridáme ešte trochu mlieka, ak naopak príliš riedke, pridáme múku.
Cesto preložíme
Postup:
Rúru nastavíme na 200 stupňov.
Vlažné mlieko zmiešame s cukrom, droždím a necháme vyjsť kvások.
Kvások zmiešame s ostatnými prísadami na cesto a vypracujeme jednotné, pružné cesto s ktorým sa dobre pracuje. Ak je cesto píliš suché, pridáme ešte trochu mlieka, ak naopak príliš riedke, pridáme múku.
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm. Potrieme rozpusteným maslom, zmiešame ostatné prísady na náplň a rovnomerne nanesieme na cesto. Zrolujeme, nakrájame na pásiky (asi 2 cm široké) a uložíme na plech vystlaný papierom alebo vymastený trochou tuku. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť. Slimáky sú upečené za 10-12 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: rupanerkonyha