Už som skúšala skutočne množstvo variant lahodných smotanových krémov, avšak tento je bezkonkurenčne najlepší. Vyskúšajte tento skvelý recept, ktorý môžete použiť do pečených aj nepečených dezertov. Určite si vás získa! :-)
Potrebujeme:
500 g kyslej smotany 20%
Lyžičku citrónovej kôry
2 vajcia
3 lyžice hladkej múky
150 g kryštálového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ lyžičky vanilkového extraktu
250 g zmäknutého masla
Postup:
Smotanu zmiešame s vajíčkami, vanilkou, citrónovou kôrou,múkou a cukrom. Zmes varíme vo vodnom kúpeli do zhustnutia. Ak sa nám zdá krém málo sladký, môžeme pridať cukor. Keď hmota zhustne, zložíme ju z plameňa a necháme vychladnúť.
Maslo v miske vyšľaháme zmäknuté maslo a nakoniec ho po častiach zľahka vmiešame do vychladnutej smotanovej zmesi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)