Výborný tip na rýchly obed, bez kopy špinavého riadu a pekne na jednom pekáči. Ak hľadáte inú verziu vyprážaných rezňov, ktorá navyše chutí fantasticky, tento recept sa oplatí vyskúšať. A pýtate sa, prečo farárske? To skutočne netuším, recept poznám pod týmto názvom dlho, ako a prečo však vznikol, to vám povedať neviem. Viem iba to, že sú skutočne fantastické!
Potrebujeme:
6 ks bravčového karé
200 g údeného syra
200 ml sladkej smotany
2 ks cibule
2 lyžice horčice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu hladkej múky
Olej
Soľ a čierne mleté korenie
Trochu bieleho vína
2 ks bobkového listu
Postup:
Bravčové mäsko umyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme, okoreníme, z jednej strany obalíme v múke a uložíme vedľa seba na plech vymastený olejom. Každý kúsok mäsa potrieme horčicou, na každý kúsok uložíme nakrájanú cibuľku a posypeme syrom. Zalejeme smotanou, ktorú sme si rozmiešali s vodu a trochou bieleho vína. Na prevoňanie hodíme na plech aj 2 bobkové listy.
Zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov 40 minút. Alobal zložíme a necháme ešte asi 15-20 minút zapiecť dozlatista.
Podávame so zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Za skvelý recept na „Farárske rezne“ ďakujeme Janke!
foto: reprofoto coolinarika