Nám ho pripravovala teta a vždy, keď sme išli na návštevu tešili sme sa na túto pochúťku. Našťastie, recept sa zachoval a preto ho priraďujem pravidelne aj u mňa doma a keď bude dcérka väčšia, naučím ju tento recept!
Potrebujeme:
500 g polohrubej preosiatej múky
250 g masla
250 g práškového cukru
2 žĺtky
1-2 lyžice kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. prášku do pečiva
Krém:
1 kg tvarohu
1-2 lyžice smotany
Kôru z 1 citróna
1 bal. vanilkového cukru
2 lyžice krupice
Cukor podľa chuti
Na puding:
1 bal. vanilkového cukru
300 ml mlieka
150 g kr. cukru
Postup:
Najskôr si z mlieka, puding. prášku a cukru uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Kým chladne, zmiešame všetky prísady na cesto a vypracujeme jednotné hladké cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a jednu navrstvíme na dno veľkého plechu na pečenie (môžeme si plech vymastiť alebo vystlať papierom na pečenie).
Tvaroh zmiešame so smotanou, cukrom, krupicou, vanilkovým cukrom a kôrou z citróna. Pridáme aj vychladnutý puding a túto náplň navrstvíme na cesto. Druhý plát cesta tiež rozvaľkáme a uložíme na krém. Potrieme vajíčkom, popicháme vidličkou a vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme, kým povrch koláčika nie je zlatistý.
Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked