Naozaj som už vyskúšala hádam všetky recepty na cuketové placky, ale tento je eňo-ňuňo. Cukety je v komore už poriadne hŕba, ale pokiaľ ide o túto dobrotu, pokojne by sme ju jedli aj každý deň!
Potrebujeme:
1 väčšiu cuketu
2 vajcia
1 zemiak
1-2 strúčiky cesnaku
50 g strúhaného syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Hladkú múku 2-3 alebo lyžice podľa potreby
Soľ, korenie, štipku pálivej papriky
Náplň:
Kyslá smotana
Syr v črievku
Strúčik cesnaku
Strúhaný syr
Zelená cibuľka nasekaná nadrbno
Soľ, korenie podľa chuti
Postup:
Cuketu ošúpeme (ak je mladá nemusíme), nastrúhame a osolíme – necháme pár minút vypotiť a potom zlejeme šťavu. Pridáme strúhaný zemiak, syr, pretlačený cesnak, vajcia a múku tak, aby nám vznikla konzistencia cesta. (do cesta môžete pridať aj strúhaný zeler alebo mrkvu, nebojte sa experimentovať, tieto placky sa nedajú pokaziť).
Z cesta dávkujeme na panvicu menšie placky, ktoré vyprážame z oboch strán dozlatista.
Z cuketový placiek odstránime servítkou prebytočnú mastnotu. Na tanier dáme polovicu placiek a natrieme omáčkou zo smotany, syrov (strúhaného aj taveného) cibuľky a cesnaku. Prikryjeme zvyšnými plackami a môžeme podávať. Je to dobrota!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
obr: ok