Na paradajky čakáme celý rok a keď začnú začiatkom leta rodiť, sú doslova nezastaviteľné. Bohužiaľ, stávalo sa aj to, že nám rajčinky začali hniť. Na internete som našla tento jednoduchý návod, ako uchovať rajčiny na dlhú dobu a tak, aby nestratili svoju chuť. Sú výborné na domáce omáčky, na pizzu, polievky a minulý rok som z nich v decembri vyrábala dokonca kečup. Chutil výborne!
Ako na to?
Paradajky umyjeme vo vode s trochou octu – zničíme tak baktérie aj prípadné zárodky plesní. Potom preložíme na utierku a necháme uschnúť. Z väčších paradajok odrežeme časť okolo stopky, z menších nemusíme, ale zelenú stopku odtrhneme.
Potom paradajky jednoducho vložíme do uzatvárateľného plastového vrecka a vložíme doň aj slamku. Zatvoríme a pomocou slamky jednoducho vysajeme vzduch – to je veľmi dôležitý krok. Vytiahneme slamku a jednoducho vložíme do mrazničky. To je všetko, vyberieme vtedy, keď budeme potrebovať.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.