Jogurt, v ktorom stojí lyžička: Top recept na super-hustý domáci jogurt, ako za starý čias!

To najlepšie som našla takpovediac doma. Recept na jogurt tak, ako ho pripravovala naša babička. Keď som ochutnala, hneď som si na tú chuť spomenula. Vrelo odporúčam!
[mashshare]

To najlepšie som našla takpovediac doma. Recept na jogurt tak, ako ho pripravovala naša babička. Keď som ochutnala, hneď som si na tú chuť spomenula. Vrelo odporúčam!

Potrebujeme:

1 l mlieka

1 téglik bieleho jogurtu, ktorý máte radi

Postup:

Mlieko nalejeme do hrnca, preložíme na plameň a zahrievame za stáleho miešania lyžicou, kým sa na vrchu nevytvorí pena, nevaríme (teplota by mala byť asi 80 stupňov)!

Zložíme z plameňa a necháme vychladnúť, sem-tam premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila koža.

Teraz si rúru predhrejeme na 50 stupňov.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Keď je mlieko teplé, odoberieme trochu do misky, pridáme jogurt a dobre premiešame. Potom túto zmes prelejeme k zvyšnému mlieku a premiešame.

Zmes naplníme do skleneného pohára na zaváranie a zavrieme.

Pohár vložíme do rúry a hneď vypneme. Po hodine opäť zapneme rúru, necháme vyhriať a vypneme. Je dôležité, aby bol jogurt celý čas v rúre bez toho, aby ste ju otvárali. Tento proces opakujeme 6 x (teda potrebujeme asi 6 hodín, prípadne môžete nechať až 8, ja nechávam 5-6 hodín).

Teraz je jogurt hotový a stačí ho nechať dobre vychladiť. Ak chcete extra hustý jogurt, zmes preložíme na sitko, ktoré sme si vystlali gázou. Sitko samozrejme musíme mať v miske, kam bude odtekať tekutina. Necháme cez noc a ráno máme extra hustý jogurt. Tento jogurt však môže byť pre vás až príliš hustý – ja preto robím pol na pol a potom jednoducho zmiešame redší s hustejším. Jogurt skladujem v sklenených pohároch v chladničke. Vydrží asi týždeň.

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes