Hoci sme vám predstavili zopár receptov zo staršieho pečiva, takúto dobrotu sme tu ešte nemali. Vyskúšajte výborný slaný koláč z chlebového cesta, ktorý chutí podobne ako pizza. Na rozdiel od pizze ho však privítanie bez pečenie, rýchlo a navyše šikovne zužitkujete staré pečivo, ktoré nikto nechce. Nápad tohoto kuchára rozhodne stojí za vyskúšanie. Výsledok je fantastický!
Potrebujeme:
700 g staršieho tvrdšieho chlebíka
2 vajcia
Soľ a korenie
80 g najemno nastrúhaného syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 ml oleja (ideálne olivového)
3 plátky šunky
10 cherry paradajok rozkrájaných
1 lyžičku oregana
1 ks mozarelly nakrájanej na kolieska
Postup:
Chlebík nakrájame na drobné kocky. Pridáme vajcia, 40 g syra, soľ, korenie, mlieko a dobre v rukách vymiesime – vznikne nám jednotná hmota cesto.
Tú rozdelíme na dve časti a jednu navrstvíme na vymastenú panvicu. Na cesto uložíme plátky šunky, nakrájané paradajky, oregano a zalejeme olivovým olejom. Pridáme zvyšný syr a plátky mozzarelly. Teraz obsah prikryjeme druhou časťou cesta a okraje zatlačíme. Keď je na jednej strane koláčik opečený dozlatista, pomocou taniera ho obrátime a necháme zapiecť aj na druhej strane.