Ideálna príloha, alebo pokojne aj hlavné jedlo na teplé dni. Navyše, pripravíte ju veľmi rýchlo a skutočne jednoducho.
Stačí len nakrájať, zaliať omáčkou a šup do rúry. :-)
Je to vynikajúce aj namiesto zemiakov, alebo ťažkých šalátov s majonézou.
Potrebujeme:
150 ml mlieka (alebo smotany na varenie)
2 ks mladej cukety
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 vajcia
2-3 strúčiky cesnaku
70 g parmezánu
3 lyžice hladkej múky
Pol zväzku petržlenu nasekaného najemno
Soľ a mleté korenie podľa chuti
Bazalku podľa chuti
3 lyžice oleja
Postup:
Plech vymastíme olejom.
Uložíme doň cuketu nakrájanú na menšie kúsky.
Vajcia rozšľaháme.
Pridáme k nim petržlenovú vňať, soľ, korenie, cesnak, mlieko a bazalku – dobre premiešame.
Nakoniec pridáme, syr a múku.
Miešame dohladka.
Zmesou rovnomerne zalejeme cuketu.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
Pečieme približne 40-45 minút (prípadne, kým nebude povrch zmesi zlatistý).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: eda