Piatkový večer a vynikajúce pochúťky jednoducho patria k sebe. Dnes skúste staviť na voňavú chuťovku, ktorú si v okamihu zamilujete. Vyskúšajte chrumkavé domáce pečivo s lahodným syrom a čerstvým petržlenom. Mňam!
Potrebujeme:
2 šálky hladkej múky
4 strúčiky cesnaku
½ šálky teplej vody
1 lyžička sušeného droždia
½ lyžičky mletého čierneho korenia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku kryštálového cukru
1 lyžičku soli
Vrchná vrstva
25 g roztopeného masla
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica petržlenu nasekaného najemno
1 šálku strúhanej mozzarelly
2 lyžice strúhaného parmezánu
Postup:
V miske zmiešame teplú vodu, cukor, droždie a chvíľku počkáme, kým nevyjde kvások. V inej miske zatiaľ zmiešame hladkú múku s pretlačenými strúčikmi cesnaku, soľou a korením. Potom k múčnej zmesi pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste (45-60 min.).
V miske zmiešame maslo, pretlačený cesnak a petržlenovú vňať. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku, premiesime rukou a rozvaľkáme do tvaru klasickej pizze s hrúbkou 3-4 mm. Cesto potrieme maslovou zmesou a posypeme mozzarellou, nakoniec posypeme parmezánom.
Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 7 minút. Upečené cesto necháme chvíľku vychladnúť, nakrájame na paličky a môžeme podávať!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika